Blog

Den komplette sjippetovs guide

Den komplette sjippetovs guide

Den komplette sjippetorvs guide

At finde det korrekte sjippetorv, som passer til ens niveau er altafgørende for at få en god oplevelse til træning og for at sikre din personlige udvikling. Hos arox har vi sikret os at vi har et sjippetorv som passer til alle niveauer. Læs vores korte artikel herunder og find frem til det sjippetorv som passer til lige præcis dig!

For at ikke gøre emnet alt for kompliceret og uoverskueligt for dig som læser, så lad os starte med at bryde hele guiden ned til de 2 dele som udgør et godt sjippetorv. De 2 vigtige ting man skal kigge på når man leder efter et nyt sjippetov er 

  • Håndtagets kvalitet
  • Wire / kablets kvalitet

Hvorfor er lige præcis de 2 dele så afgørende for et godt sjippetorv? 

Et godt sjippetorv, er et sjippetorv som passer til dit niveau. Det betyder også at bare fordi du prøver din gode kammerats sjippetorv nede i crossfit boxen eller i trænings centeret, så betyder det ikke at det er et godt reb for dig. 

Sjippetorve til alle niveauer

Hos Arox har vi 3 forskellige sjippetorve, alle vores sjippetorve har både kuglelejrer i håndtaget samt et tilvalg om en nylon eller ubelagt stålwire. 

 Sonic speedrope

Sonic speedrope

Dette sjippetorv er fantastisk til alle niveauer, uanset om du er nybegynder eller ekspert så får du her et top professionelt sjippetorv. Sonic kommer med aluminiums håndtag med dobbelt kuglelejrer system i håndtagets top. Udover det, så kan du vælge i mellem en nylon belagt wire eller en ubelagt stål wire. Sonic kommer i 58 forskellige farve kombinationer, så du kan finde en farvekombination der passer til dig. 

 

Flash speedrope

Flash speedropeVores flash speedrope er også et kanon produkt og det er     bestemt en af de sjippetorve som vi har solgt flest af igennem tiderne. Flash kommer med en enkelt kuglelejrer i håndtaget samt et lidt kortere håndtag end man ville finde hos Sonic speedope. Vi anbefaler Flash speedrope til alle som befinder sig på nybegynder til middel niveau. Sjippetorvet har en lidt mere åben kuglelejre integration som gør at sjippetorvet er mere egnet begyndere end feks Sonic rebet er. 

Bravo speedrope

Bravo speedrope

Vores bravo speedrope er et klassik sjippetov med plastik håndtag med en enkelt kuglelejre i, samt en nylon belagt wire. Bravo egner sig til nybegynderen som ikke har de store ambitioner om at blive eksperter indenfor sjipning og dobbelt unders. 

 

 

Hvad skal du helst undgå når du køber et sjippetov? 

Typisk så ser man at billige sjippetorve kommer med et plastik håndtag og en PWC belagt wire. Et plastik håndtag er der som sådan ikke noget i vejen med, de kan sagtens være super gode. Det kræver dog at håndtaget har en indbygget kuglelejre som sikre at du får den nødvendige fart overført fra armens rotation ud til kablet. 

Et PWC belagt kabel er dog en udfordring hvis du ønsker at blive bedre til at sjippe. Et PWC belagt kabel er oftes meget blødt og det betyder at man har svært ved at overføre farten fra armen / håndleddets rotation ud til kablet. 

Hvad skal du lede efter når du køber et sjippetov?

Når du skal til at købe dit næste sjippetorv er det vigtigt at du igen er ærlig overfor dig selv ift. hvad dit nuværende niveau er og hvad din ambition er. 

Dyrker du feks. crossfit og ønsker du at nå i mål med at lære at lave dobbelt unders, så er din ambition høj og det betyder også at du kan sigte efter et mere professionelt sjippetov. 

Det som du burde kigge efter er altså kuglelejrer i sjippetorvets håndtag samt et nylon belagt kabel, eller et ubelagt stål kabel. 

 

Læs næste

Crossfit grips

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.